Banánová pomazánka z HRAŠKY Vanilka

Sladké pomazánky z HRAŠKA Vanilka, jsou velmi lahodné! Dětem tímto způsobem nenápadně zařadíte luštěniny do jídelníčku a hlavni si všichni moc pochutnáte!

Název surovinyMnožství
HRAŠKOVÉ MÁSLO 
HRAŠKA Vanilka45 g
Mléko / mléko sójové270 ml
Cukr / cukr třtinový45 g
Olej slunečnicový45 g
NACHUCENÍ POMAZÁNKY 
Banán200 g
Citrónová šťáva25 ml

 

Příprava sladkého HRAŠKOVÉHO másla

HRAŠKU Vanilka smícháme s mlékem, olejem a za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. Před koncem varu přidáme cukr a ještě krátce povaříme. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Necháme vychladnout.
Po vychladnutí vyšleháme na hladký krém.

Ochucení pomazánky

Nadrobno nakrájený banán vmícháme do vychladlého HRAŠKOVÉHO másla, podle chuti přidáme citrónovou šťávu a našleháme.

Způsob podávání

Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert.

Poznámka

Na přípravu sladkého HRAŠKOVÉHO másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
HRAŠKU je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

Alergeny

Mléko / mléko sójové.

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00