Sladké pomazánky z HRAŠKA Vanilka, jsou velmi lahodné! Dětem tímto způsobem nenápadně zařadíte luštěniny do jídelníčku a hlavni si všichni moc pochutnáte!
Název suroviny | Množství |
HRAŠKOVÉ MÁSLO | |
HRAŠKA Vanilka | 50 g |
Mléko / mléko sójové | 300 ml |
Cukr / cukr třtinový | 50 g |
Olej slunečnicový | 50 g |
NACHUCENÍ POMAZÁNKY | |
Kakao | 25 g |
Banán | 200 g 1 banán |
Příprava sladkého HRAŠKOVÉHO másla
HRAŠKU Vanilka smícháme s mlékem, olejem a za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. Nakonec vmícháme do HRAŠKY kakao a cukr a ještě krátce promícháme. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Necháme vychladnout.
Po vychladnutí vyšleháme na hladký krém.
Ochucení pomazánky
Nakrájený banán vmícháme do HRAŠKOVÉHO másla.
Způsob podávání
Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert.
Poznámka
Kakao můžeme vmíchat do HRAŠKOVÉHO másla již při vaření.
Na přípravu sladkého HRAŠKOVÉHO másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
HRAŠKU je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
Alergeny
Mléko / mléko sójové.