Banánovo čokoládová pomazánka z HRAŠKY Vanilka

 

Sladké pomazánky z HRAŠKA Vanilka, jsou velmi lahodné! Dětem tímto způsobem nenápadně zařadíte luštěniny do jídelníčku a hlavni si všichni moc pochutnáte!

Název surovinyMnožství
HRAŠKOVÉ MÁSLO 
HRAŠKA Vanilka50 g
Mléko / mléko sójové300 ml
Cukr / cukr třtinový50 g
Olej slunečnicový50 g
NACHUCENÍ POMAZÁNKY 
Kakao25 g
Banán200 g 1 banán

 

Příprava sladkého HRAŠKOVÉHO másla

HRAŠKU Vanilka smícháme s mlékem, olejem a za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. Nakonec vmícháme do HRAŠKY kakao a cukr a ještě krátce promícháme. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Necháme vychladnout.
Po vychladnutí vyšleháme na hladký krém.

Ochucení pomazánky

Nakrájený banán vmícháme do HRAŠKOVÉHO másla.

Způsob podávání

Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert.

Poznámka

Kakao můžeme vmíchat do HRAŠKOVÉHO másla již při vaření.
Na přípravu sladkého HRAŠKOVÉHO másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
HRAŠKU je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

Alergeny

Mléko / mléko sójové.

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00