Bramboračka zahuštěná Hraškou

 

Bramboračka má stálé místo na našem stole. Je snadná na přípravu a přitom výživná. Obzvláště když jí můžeme vylepšit čerstvě nasbíranými houbami nebo místo jíšky z bílé mouky použijeme na zahuštění HRAŠKU.

Název surovinyMnožství
Voda / Zeleninový vývar1400 ml
Olej3 lžíce (30 g)
Brambory350 g
Celer20 g
Petržel20 g
Mrkev25 g
Kapusta25 g
Cibule1 malá (50 g)
Česnek1 stroužek (5 g)
MAHÁ koření1 čajová lžička (5 g)
Hraška na zahušťování30 g
Majoránka 
Petrželová nať5 g

 

Postup pro přípravu

Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli a 1/2 třeného česneku. Přidáme MAHÁ koření, jemně krájenou kořenovou zeleninu a vše krátce orestujeme.
Přidáme HRAŠKU a mícháme dohladka, až nejsou žádné žmolky. Přidáme na kostky nakrájené brambory, zalijeme horkou vodou (vývarem), osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Nakonec přidáme 2/2 třeného česneku, majoránku a ozdobíme petrželovou naťí.

Poznámka

Polévky i omáčky zahušťujeme HRAŠKOU namísto běžně používané bílé mouky. Tyto polévky a omáčky jsou lahodně krémové a současně jsou zdrojem železa, hořčíku, zinku a vlákniny.
MAHÁ koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.

 

 

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00