Brokolicová polévka s HRAŠKOU

 

Název surovinyMnožství
Voda / Zeleninový vývar1500 ml
Hraška50 g
Cibule1 malá (50 g)
Mrkev1 malá (50 g)
Brokolice1 většíí růžička (200 g)
Olej3 lžíce (30 g)
MAHÁ koření1 čajová lžička (5 g)
Muškátový oříšek 
Petrželová nať 
Sůl 

Postup pro přípravu

Na oleji orestujeme dozlatova drobně nakrájenou cibuli. Přidáme MAHÁ koření, strouhaný muškátový oříšek, nakrájenou mrkev a brokolici a vše krátce orestujeme.
Přidáme HRAŠKU a mícháme dohladka, až nejsou žádné žmolky. Zalijeme horkou vodou (vývarem), osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Do hotové polévky přidáme jemně krájenou petržel.

Podáváme

Polévku podáváme s pečivem.

Poznámka

Polévku též můžeme vylepšit jogurtem nebo smetanou.
Polévky i omáčky zahušťujeme HRAŠKOU namísto běžně používané bílé mouky. Tyto polévky a omáčky mají lahodnou chuť a krémovou konzistenci. Jsou přirozeným zdrojem železa, hořčíku, zinku a vlákniny.
MAHÁ koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00