Co je HRAŠKA
HRAŠKA je unikátní český výrobek, ve kterém se snoubí lahodná chuť, jednoduchá příprava a skvělé výživové vlastnosti. Tohoto výsledku je dosaženo bez přídatných látek. Hraška neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Hraška umožňuje jednoduše včlenit do každodenního jídelníčku tolik potřebné luštěniny – hrách.
Hraška je směs hrachu, bezlepkových obilovin a koření. Svým složením je uzpůsobena pro obalování, zahušťování, zapékání, případně náhrada vajec.
PRO KOHO JE HRAŠKA URČENA?
Díky svému složení je Hraška vhodná nejen pro rodiny s dětmi, sportovce, školní jídelny, restaurace, hotely, nemocnice, catering, vegetariány, vegany, ale i při celé řadě onemocnění jako například celiakie (bezlepková dieta), onemocnění dnou, alergiích na mléko a vejce či při nadváze. Hraška je také vhodná pro diabetiky, protože má nízkou hladinu glykemického indexu a snižuje hladinu cukru v krvi.
VAŘENÍ S HRAŠKOU JE JEDNODUCHÉ
V klasických receptech neděláme žádné změny. S Hraškou postupujeme stejně, jako když pracujeme s bílou moukou. Zahustíme polévky, omáčky, guláše. Jednoduše, chutně a zdravě obalíme a osmažíme řízky v jemně pikantním křupavém těstíčku z Hrašky. Z Hrašky Vanilky, připravíme výtečné dezerty, nikdo nepozná že jsou z hrachu a nemusíme počítat kalorie.
9. DŮVODŮ PROČ OBALOVAT V HRAŠCE
1) UNIKÁTNÍ HRAŠKA NA OBALOVÁNÍ BEZ VAJEC, LEPKU A STROUHANKY
HRAŠKA neobsahuje vejce, lepek, ani strouhanku, a proto je při smažení jakýchkoliv pokrmů, od masitých řízků, karbanátků, zeleniny, bramboráků, až po smažené ovoce s HRAŠKOU VANILKA určená pro všechny, bez ohledu na to, kdo jakou stravu preferuje. Vyrábí se podle rodinné receptury a postupu, který zachovává nutriční hodnotu původních surovin. Její unikátnost přináší zcela novou originální hodnotu, jak pro gastronomii, tak pro přípravu jídel v rodině.
2) HRAŠKA UDĚLÁ Z BĚŽNÉHO MENU VÝJIMEČNÉ
HRAŠKA díky svým unikátním vlastnostem i výživové hodnotě udělá „z běžného menu VÝJIMEČNÉ“ a přispěje k tomu, aby se všichni mohli bez obav zdravě a chutně najíst, bezohledu na to, kdo jakou preferuje stravu, zda bezlepkovou, masovou, vegetariánskou, veganskou, celiatickou, nebo dietu předepsanou lékařem. U klasického trojobalu to není možné, protože obsahuje lepek.
3) OBALOVÁNÍ S HRAŠKOU JE AŽ 3x LEVNĚJŠÍ A 5x RYCHLEJŠÍ NEŽ V TROJOBALU
Obalit HRAŠKOU 1 řízek trvá jen 2–3 vteřiny, což je až 5x rychlejší než obalování v trojobalu, protože neobsahuje vejce, lepek ani strouhanku, jen se smíchá s vodou. Díky tomu jsou celkové náklady na obalení 1 řízku okolo 10,- Kč, tedy až 3x nižší než u klasického trojobalu. HRAŠKA významným způsobem šetří nejen drahocenný čas kuchaře při obalování, ale i mouku, vejce a strouhanku, protože je neobsahuje. Obalování řízku HRAŠKOU také nezabírá tolik místa, jako misky s moukou, vejci a strouhankou, které vyžaduje trojobal. Zatím nevíme o nikom, kdo by zvládl obalit 1 řízek v trojobalu do 3 vteřin.
4) ÚKLID PO OBALOVÁNÍ HRAŠKOU TRVÁ 3 VTEŘINY
Díky tomu, že k obalování HRAŠKOU stačí jedna miska, oproti třem miskám, které jsou zapotřebí na mouku, vejce a strouhanku při obalování v trojobalu, je samotný úklid po obalování HRAŠKOU záležitostí 3 vteřin. Misku stačí jen opláchnout vodou, oproti 3 miskám u trojobalu, s následným úklidem pracovních ploch, které často zabere 5 minut a více.
HRAŠKA je jediným výrobkem tohoto typu na trhu v ČR, který nelze při zdravé přípravě jídel ničím nahradit. Získala ocenění ZLATÝ KLAS od ministerstva zemědělství, ZLATÉ PLODY JIŽNÍ MORAVY, ocenění ČESKÁ CHUŤOVKA a REGIONÁLNÍ POTRAVINA. Majitelé rodinné firmy CERIA s.r.o. Jaroslav a Eliška Škvařilovi jsou přes 20 let členem odborného grémia České společnosti pro výživu a vegetariánství. Ing. Eliška Škvařilová je nejen autorkou vyráběných zdravých produktů HRAŠKA, ale i autorkou kulinářských knih a norem pro gastronomické provozy.
6) HRAŠKA PRODLUŽUJE POUŽITELNOST OLEJE, PROTOŽE HO NEPŘEPALUJE
Díky nízkoteplotnímu smažení při 150 °C na indukci, se dvojnásobně prodlouží životnost oleje, protože se nepřepaluje a díky tomu si HRAŠKA zachovává své výživové hodnoty ve zvýšené míře.
7) NIŽŠÍ TEPLOTA PŘI SMAŽENÍ ZACHOVÁVÁ VYŠŠÍ VÝŽIVOVOU HODNOTU
Tepelná úprava na pánvi probíhá s HRAŠKOU standardně při teplotě oleje 160 °C. Za předpokladu kvalitního zdroje tepla (např. indukce s elektronickou regulací teploty) stačí jen 150 °C, oproti klasickému smažení v trojobalu na sporáku nebo fritéze při teplotě 180 – 190 °C. Díky unikátnímu složení HRAŠKY a smažení při nižší teplotě až o 40 °C, se tak zachová podstatně více živin a dvojnásobně se oproti trojobalu prodlouží použitelnost oleje při smažení.
8) HRAŠKA NA OBALOVÁNÍ JE AŽ O 100 % LEVNĚJŠÍ, NEŽ NĚKTERÉ BEZLEPKOVÉ STROUHANKY
HRAŠKU NA OBALOVÁNÍ u nás nakoupíte za MO cenu 145,- Kč /Kg s DPH. O tom, že jsou některé bezlepkové strouhanky i mnohonásobně dražší než HRAŠKA, se lze přesvědčit např. přes srovnávač cen www.heureka.cz
9) HRAŠKU VYRÁBÍME VŽDY ČERSTVOU NA ZAKÁZKU, I KDYŽ MÁ TRVANLIVOST 1 ROK
Hrášku nevyrábíme na sklad, ale jen pro aktuální objednávky v daném období. Proto dostane zákazník HRAŠKU vždy čerstvou, i když má trvanlivost 12 měsíců. Díky tomu neděláme žádné výprodeje.
Zkušební balíček HRAŠKA jen za 347,- Kč a dopravou zdarma
Připravili jsme pro Vás Zkušební balíček, který je zvýhodněn 10% slevou a navíc je s dopravou zdarna i v případě, že si k němu dokoupíte cokoliv z našeho eshopu. Tento balíček obsahuje jeden kilogram Hrašky na obalování a k tomu jeden kilogram Hrašky na zahušťování, 250 g Hrašky Vanilky a naše skvělé Mahá koření. Toto kompletní složení našich produktů, Vám dá možnost poznat a využít je napříč vaší kuchyní.
Máte možnost si zakoupit jen samotnou kilovou Hrašku + dopravu.