Hlívová polévka zahuštěná HRAŠKOU

 

Název surovinyMnožství
Voda / Zeleninový vývar1400 ml
Olej3 lžíce (30 g)
Hlíva ústřičná350 g
Cibule1 střední (100 g)
Česnek2 stroužky (10 g)
MAHÁ koření1 čajová lžička (5 g)
Hraška30 g
Majoránka 
Sladká paprika
Lněné semínko5 g
Petrželová nať
Sůl 

 

Postup pro přípravu

Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli a polovinu třeného česneku. Přidáme MAHÁ koření, sladkou papriku, jemně krájenou červenou papriku, na kousky nakrájenou hlívu ustřičnou a vše krátce orestujeme .
Přidáme HRAŠKU a mícháme dohladka až nemáme žádné žmolky. Zalijeme horkou vodou (vývarem), osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Nakonec přidáme lněné semínko, zbytek třeného česneku, majoránkou a jemně nakrájenou petrželovou natí.

Poznámka

Polévky i omáčky je velmi vhodné zahušťovat HRAŠKOU namísto běžně používané bílé mouky. Tyto polévky a omáčky jsou lahodně krémové a současně jsou zdrojem železa, hořčíku, zinku a vlákniny. Je důležité všechny mouky v pokrmu provařovat 20 minut, abychom nezatěžovali naše trávení.
MAHÁ koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00