Houbová polévka s Hraškou

 

 

Ingredience:

30 gHraška na zahušťování
1,2 lZeleninový vývar
500 gBrabory
250 gŽampiony (houby)
100 g Cibule
50 g Olej
250 gMléko
5 gPetrželová nať 
5 gMahá koření
dle chutiCitrónová šťáva
 Pepř celý, bobkový list, nové koření, 
  
  

Pracovní postup:

Brambory nakrájíme na kostky, vložíme do části vody a uvaříme se solí do měkka. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova, přidáme Mahá koření a krátce orestujeme.

Přidáme vodu (vývar) a dobře rozmícháme Hrašku. Přidáme nakrájené houby na plátky, sůl, bobkový list, nové koření, pepř a vaříme 20 minut.

Nakonec přidáme uvařené brambory, petrželovou nať, mléko a okyselíme citrónovou šťávou.

Hrašku na zahušťování potřebnou pro tento recept zakoupíte zde v našem firemním e-shopu, nebo v kamenných i internetových prodejnách se zdravou výživou a ve všech lékárnách. Podrobný přehled prodejen naleznete zde.

 

 

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00