Kávový cheesecake z HRAŠKY Vanilka

 

Název surovinyHmotnost
           NA KRÉM 
HRAŠKA Vanilka200
Mléko / Mléko sojové1200
Olej slunečnicový200
Cukr / Cukr třtinový200
Instantní káva1 kávová lžička
           NA KORPUS 
Máslo / Kokosový tuk70
Sušenky Be-Be70
Slunečnicové semínka70
           DOHOTOVENÍ 
Voda250 ml
Agar / Cukrárenské želé5 g
Cukr / Cukr třtinový1 polévková lžíce
Instantní káva5 g



Příprava korpusu

Sušenky rozdrtíme a smícháme s máslem (kokosovým tukem), rozsekanými slunečnicovými semínky, cukrem a zpracujeme na těsto. Těsto rovnoměrně rozprostřeme po stranách a dně dortové formy a dáme na 10 minut zapéct do trouby při teplotě 160 °C.

Příprava krému

HRAŠKU Vanilka důkladně promícháme s mlékem a olejem. Za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje.
Před koncem varu přidáme cukr a instantní kávu, dobře prošleháme a krátce povaříme. HRAŠKA je dobře provařená, když má lahodnou chuť a nechutná po hrachu.
Ještě horký krém vlijeme na korpus ze sušenek a necháme zatuhnout.

Dohotovení

Vodu smícháme s agarem, cukrem a instantní kávou. Za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme 1 minutu, necháme trochu zchladnout a ještě horké vlijeme na prochladlý dezert. Podáváme po vychladnutí.

Varianta korpusu I.

Suroviny: 70 g másla, 70 g sušenek, 70 g mletých ořechů (kokosu, slunečnicových semínek), 20 g cukru, mletá skořice.

Varianta korpusu II.

Suroviny: 70 g rozinek, brusinek, jakéhokoliv sušeného ovoce – namočené; 150 g – mletých mandlí, ořechů, slunečnicových semínek, kokosu aj. Není nutné zapékat v troubě.

Poznámka

HRAŠKU je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

Tipy pro diety

Bezlepková dieta:Pro bezlepkovou dietu můžeme využít korpus připravený z 60 g mandlí a 60 g rozinek. Nejprve rozsekáme mandle na mouku a potom přidáme spařené rozinky a opět důkladně rozsekáme. Nasledně těsto rozprostřeme rovnoměrně na dno dortové formy a zalijeme horkým krémem.Dieta bez laktózy a pro vegany:Mléko a máslo nahradíme sojovým mlékem a kokosovým tukem.

Alergeny

Mléko /mléko sojové.

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00