Letní polévka zahuštěná HRAŠKOU

 

Při přípravě letních polévek využijeme zeleninu, kterou máme právě po ruce. Zahustíme-li polévku Hraškou, získáme jemnou výživnou polévku.

Název surovinyMnožství
Voda / Zeleninový vývar1500 ml
Hraška50 g
Cibule1 malá (50 g)
Rajčata1 střední  (100 g)
Paprika čerstvá1 menší (100 g)
Květák1 menší růžička (50 g)
Olej3 lžíce (30 g)
MAHÁ koření1 čajová lžička (5 g)
Petrželová nať 
Sůl 

 

Postup pro přípravu

Na oleji orestujeme dozlatova drobně nakrájenou cibuli. Přidáme MAHÁ koření, papriku, rajčata, květák a vše krátce orestujeme.
Přidáme HRAŠKU a mícháme dohladka, až nejsou žádné žmolky. Zalijeme horkou vodou (vývarem), osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Do hotové polévky přidáme jemně krájenou petržel.

Poznámka

Polévku též můžeme vylepšit jogurtem nebo smetanou, ale není to nutné.
Polévky i omáčky zahušťujeme HRAŠKOU namísto běžně používané bílé mouky. Tyto polévky a omáčky jsou lahodně krémové a současně jsou zdrojem železa, hořčíku, zinku a vlákniny.
MAHÁ koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00