Medová a pomerančová pomazánka z HRAŠKY Vanilka

 

Sladké pomazánky z HRAŠKA Vanilka, jsou velmi lahodné! Dětem tímto způsobem nenápadně zařadíte luštěniny do jídelníčku a hlavni si všichni moc pochutnáte!

Název surovinyMnožství
HRAŠKOVÉ MÁSLO 
HRAŠKA Vanilka60 g
Mléko / mléko sójové360 ml
Cukr / cukr třtinový60 g
Olej slunečnicový60 g
NACHUCENÍ POMAZÁNKY 
Pomeranč75 g
Med25 g

 

Příprava sladkého HRAŠKOVÉHO másla

HRAŠKU Vanilka smícháme s mlékem, olejem a za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. Před koncem varu přidáme cukr a ještě krátce provaříme. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Necháme vychladnout.
Po vychladnutí vyšleháme na hladký krém.

Ochucení pomazánky

Pomeranč oloupeme, nakrájíme nadrobno a vmícháme do HRAŠKOVÉHO másla. Přidáme med a vyšleháme na hladký krém. Do pomazánky můžeme přidat i lístky máty nebo meduňky. Pomazánka tak získá na svěžesti.

Způsob podávání

Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert.

Poznámka

Na přípravu sladkého HRAŠKOVÉHO másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
HRAŠKU je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

Alergeny

Mléko / mléko sójové.

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00