Medová pomazánka z HRAŠKY Vanilka

 

Sladké pomazánky z HRAŠKA Vanilka, jsou velmi lahodné! Dětem tímto způsobem nenápadně zařadíte luštěniny do jídelníčku a hlavni si všichni moc pochutnáte!

Název surovinyMnožství
HRAŠKOVÉ MÁSLO 
HRAŠKA Vanilka40 g
Mléko / mléko sójové240 ml
Cukr / cukr třtinový40 g
Olej slunečnicový40 g
NACHUCENÍ POMAZÁNKY 
Med50 g

 

Příprava sladkého HRAŠKOVÉHO másla

HRAŠKU Vanilka smícháme s mlékem, olejem a za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. Před koncem varu přidáme cukr a ještě krátce povaříme. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Necháme vychladnout.
Po vychladnutí vyšleháme na hladký krém.

Ochucení pomazánky

Med vmícháme do vychladlého HRAŠKOVÉHO másla a dobře prošleháme. Můžeme též vmíchat na jemno nakrájené lístky meduňky nebo máty.

Způsob podávání

Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert.

Poznámka

Na přípravu sladkého HRAŠKOVÉHO másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
HRAŠKU je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

Alergeny

Mléko / mléko sójové.

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00