Medový koktejl s mátou a HRAŠKOU

 

HRAŠKY Vanilka připravíme velmi chutné a zdravé koktejly. Koktejl zdravě zasytí, osvěží a přitom si pěkně smlsneme.

 

Název surovinyHmostnost
           HRAŠKOVÝ KOKTEJLOVÝ ZÁKLAD 
HRAŠKA Vanilka
90
Mléko / Mléko sojové900
Med2 lžíce
Ledcca 15 kostek
           NACHUCENÍ KOKTEJLU 
Máta čerstvá / Meduňkahrst lístků

 

Postup pro přípravu

HRAŠKU Vanilka důkladně promícháme s mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA Vanilka nepřipaluje.

HRAŠKA Vanilka je správně uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Nakonec osladíme a necháme vychladit. Vychladnutý krém našleháme s medem, ledem, rozdrcenými lístky máty (meduňky) a podle chuti osladíme.

Podáváme ozdobené čerstvými lístky máty (meduňky).

Poznámka:

Při použití směsi HRAŠKA Vanilka je důležité ji nechat projít 20 minut varem. Těch 20 minut je opravdu důležité, aby hrachová mouka byla dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoli syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

Tipy pro diety:

Dieta bez laktózy a pro vegany: Mléko nahradíme sójovým mlékem.

Alergeny

Mléko

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00