Cerie 500 g
Cerie 500 g
Cerie je vychucená suchá směs, jejímž základem je pšeničná bílkovina. Vyrobíte 15 porcí 100 g. Z této směsi lze připravit spoustu pokrmů, které se obvykle připravují z masa. Více
Kód produktu: 1201Doprava a platba
Běžná cena 160 Kč. Ušetříte 3% (5 Kč) 155 Kč s DPH
Cerie je vychucená suchá směs, jejímž základem je pšeničná bílkovina. Vyrobíte 15 porcí 100 g. Z této směsi lze připravit spoustu pokrmů, které se obvykle připravují z masa. Více
Kód produktu: 1201Doprava a platba
Co je to Cerie?
Cerie je vychucená suchá směs, jejímž základem je pšeničná bílkovina.
Z této směsi lze připravit spoustu pokrmů, které se obvykle připravují z masa. Oproti jiným bílkovinným koncentrátům rostlinného původu (např. tofu, tempech, klaso) jsou pokrmy z Cerie šťavnaté a ochucené dle fantazie kuchaře. Lákává je možnost vychucení šťávy uvnitř pokrmu. Cerie může být křehká a zároveň pružná, snadno se poddá fantazii kuchaře.
Proč používáme Cerii?
V dnešní době stále více lidí omezuje konzumaci masa, někdo ze zdravotních důvodů, někdo se stane veganem či vegetariánem z etických důvodů. Jiný přestane jíst maso jako prevenci před mnoha nemocemi. Můžeme se vzdát masa, ale nemusíme se vzdávat jídel, k jejichž přípravě maso potřebujeme.
Cerie je lehká na trávení, protože pokud není lepek spojen se škrobem, je mnohem lépe stravitelný. Není však vhodná pro lidi s bezlepkovou dietou, naopak je skvělá pro lidi s alergií na sóju.
Velmi důležité je dobré provaření Cerie, aby nezůstala uvnitř syrová. Doba varu je závislá na velikosti kousku Cerie. Vaření můžeme zkrátit tím, že ze syrového těsta vytvarujeme plátky, které opečeme z obou stran na pánvi a potom je povaříme.
Předností Cerie je čerstvost. Uvaříme si ji vždy čerstvou a nemusíme kupovat polotovary. Pokud se nám stane, že uvaříme Cerie větší množství, můžeme si část zamrazit.
Za zmínku rovněž stojí cena Cerie. Z 500 g směsi, která stojí 119 Kč, připravíme 1,5 kg hotového pokrmu. Tzn. kilo hotové Cerie stojí cca 79 Kč.
Příprava pro 1 osobu:
1 šálek směsi Ceria (40 g) smícháme s 3/4 šálkem vody (40 ml) a zpracujeme na těsto ve tvaru knedlíku. Klademe do horkého vývaru a vaříme buď vcelku anebo nakrájíme na plátky či knedlíčky. Podle velikosti vaříme 30-6o minut. Po vyjmutí z vývaru máme hotový polotovar na přípravu různých jídel. Plátky krátce opečeme na pánvi spolu s kořením a podáváme jako přírodní plátek k omáčce či se šťávou k rýži. Kostky opečeme a vložíme do guláše. Nudličky připravíme na Čínu. Knedlíčky vložíme do polévky. Z 0,5 kg směsi Ceria připravíme 1,5 kg hotové Cerie.
Recepty najdete ZDE!
Složení:
Pšeničná bílkovina vitální, rýže, jáhly, kukuřice, ječmen, pšenice, česnek, sůl (s obsahem 40 % draslíku), směs koření, paprika.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
energetická hodnota | 1634 / 387 (kj / kcal) |
tuky | 3,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,4 g |
sacharidy | 25,2 g |
z toho cukry | 3,2 g |
bílkoviny | 52,3 g |
sůl | 1,6 g |
Alergeny:
Pšeničná bílkovina vitální (lepek).