Pórková polévka zahuštěná HRAŠKOU s krutónky

 

Název surovinyMnožství
Voda / Zeleninový vývar1500 ml
Hraška30 g
Cibule1 malá (50 g)
Pór200 g
Olej3 lžíce (30 g)
MAHÁ koření1 čajová lžička (5 g)
Petrželová nať10 g
Chléb60 g
Sůl 

 

Postup pro přípravu 

Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli a pórek. Přidáme MAHÁ koření a vše krátce orestujeme .
Přidáme HRAŠKU a mícháme dohladka až nemáme žádné žmolky. Zalijeme horkou vodou (vývarem), osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Chléb pokrájíme na drobné kostky, nasucho opražíme v troubě a vkládáme jej do každé porce polévky. Na talíři sypeme jemně krájenou petrželovou natí.

Poznámka

Polévky i omáčky je velmi dobré zahušťovat HRAŠKOU namísto běžně používané bílé mouky. Tyto polévky a omáčky jsou lahodně krémové a současně jsou velmi výživné. Jsou zdrojem železa, hořčíku, zinku a vlákniny. Je velmi důležité každou mouku v pokrmu provařovat 20 minut, abychom nezatěžovali naše trávení.
MAHÁ koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00