Hraška je směs hrachu, bezlepkových obilovin a koření. Svým složením je uzpůsobena pro obalování, zahušťování, zapékání, případně náhrada vajec.

Hraška je unikátní český výrobek, ve kterém se snoubí lahodná chuť, jednoduchá příprava a skvělé výživové vlastnosti. Hraška umožňuje jednoduše včlenit do každodenního jídelníčku tolik potřebné luštěniny – hrách.

VAŘENÍ S HRAŠKOU JE JEDNODUCHÉ

V klasických receptech neděláme žádné změny. S Hraškou postupujeme stejně, jako když pracujeme s bílou moukou. Zahustíme polévky, omáčky, guláše. Jednoduše, chutně a zdravě obalíme a osmažíme řízky v jemně pikantním křupavém těstíčku z Hrašky. 

Z Hrašky Vanilky, připravíme výtečné dezerty, nikdo nepozná že jsou z hrachu a nemusíme počítat kalorie.

PRO KOHO JE HRAŠKA URČENA?

Díky svému složení je Hraška vhodná nejen pro rodiny s dětmi, sportovce, školní jídelny, restaurace, hotely, nemocnice, catering, vegetariány, vegany, ale i při celé řadě onemocnění jako například celiakie (bezlepková dieta), onemocnění dnou, alergiích na mléko a vejce či při nadváze.

Hraška je také vhodná pro diabetiky, protože má nízkou hladinu glykemického indexu a snižuje hladinu cukru v krvi.

PROČ POUŽÍVAT HRAŠKU?

Všichni víme, že jíst luštěniny je důležité a Hraška je navíc bezlepková. Luštěniny obsahují velmi kvalitní bílkoviny rostlinného původu, jsou bohaté na vlákninu, minerály a vitamíny. Luštěniny se řadí mezi „superpotraviny“.

S Hraškou zahustíme polévky, guláše, zdravěji osmažíme nebo si pochutnáme na dezertech a moučnících.

Hraška díky svému složení a nekonečných variací užití umožňuje jednoduše zařadit do každodenního jídelníčku tolik chybějící luštěniny – hrách.

HRAŠKA JE VÝHODNÁ

Hrašku využijeme do mnoha pokrmů. 1 kg Hrašky nám zahustí 43 l polévek, 12–15 l omáček. Připravíme 7 kg základu na pomazánky a majonézy. Obalíme 50 ks 100 g řízků.

Hrachem proti dně

Hrachem proti dně

Hrách jako prevence a léčba zvýšené hladiny kyseliny močové v krvi. 


Náhrada vajec Hraškou

Vlastnosti Hrašky umožňují snížení nebo úplné vynechání vajíček v pokrmech.

Dávkování

1 vejce = 1 lžíce = cca 20 g Hrašky anebo na 1kg mouky dáváme 100 g Hrašky. (Skutečné množství Hrašky je potřeba vyzkoušet dle typu těsta a druhu použitých mouk. V některých případech stačí 15 g, např. při přípravě palačinek či kynutého těsta).