Sladké HRAŠKOVÉ máslo z HRAŠKY Vanilka

Sladké pomazánky z HRAŠKA Vanilka, jsou velmi lahodné! Dětem tímto způsobem nenápadně zařadíte luštěniny do jídelníčku a hlavni si všichni moc pochutnáte!

Název surovinyMnožství
HRAŠKA Vanilka75 g
Mléko / mléko sójové450 ml
Cukr / cukr třtinový75 g
Olej slunečnicový75 g

 

Příprava sladkého HRAŠKOVÉHO másla

HRAŠKU Vanilka smícháme s mlékem a olejem a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. Před koncem varu přidáme cukr a ještě krátce povaříme. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Necháme vychladnout.
Po vychladnutí vyšleháme na hladký krém.

Způsob podávání

Ze sladkého HRAŠKOVÉHO másla připravíme mnoho chutných a výživných pomazánek, pěn a krémů. Může rovněž sloužit k přípravě koktejlů. Po vychlazení servírujeme jako dezert.

Poznámka

Na přípravu sladkého HRAŠKOVÉHO másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. Slunečnicový.
Při použití marmelád snížíme množství cukru na 1/2. Cukr můžeme nahradit i jinými přírodními sladidly např. javorovým sirupem, sladěnkou aj. Musíme počítat s tím, že se HRAŠKA naředí a proto snížíme množství mléka při vaření.
HRAŠKU je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

Alergeny

Mléko / mléko sójové.

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00