Špenátová polévka zahuštěná HRAŠKOU

 

Název surovinyMnožství
Voda / Zeleninový vývar1100 ml
Hraška30 g
Olej3 lžíce (30 g)
Špenát mražený200 g
Brambory300 g
Cibule1 malá (75 g)
Česnek2 stroužky (10 g)
MAHÁ koření1 čajová lžička (5 g)
Mléko / Sójové mléko250 ml
Muškátový oříšek 
Sůl 

 Postup pro přípravu 

Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli. Přidáme MAHÁ koření, muškátový oříšek, polovinu třeného česneku a vše krátce orestujeme .
Přidáme HRAŠKU a mícháme dohladka až nemáme žádné žmolky. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, zalijeme horkou vodou (vývarem), osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Nakonec přidáme mražený špenát, mléko, zbytek třeného česneku a krátce povaříme, až se špenát v polévce rozpustí.

Poznámka

Polévky i omáčky je dobré zahušťovat HRAŠKOU namísto běžně používané bílé mouky. Tyto polévky a omáčky jsou lahodně krémové a současně jsou zdrojem železa, hořčíku, zinku a vlákniny.
MAHÁ koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.

 

 

 

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00