Velikonoční mazanec s HRAŠKOU

K Velikonocům patří neodmyslitelně i Mazanec! Vyzkoušejte ten náš s celozrnnou moukou a HRAŠKA Vanilka!

Ingredience: 

Název surovinyMnožství
Celozrnná mouka250 g
Hladká mouka150 g
HRAŠKA Vanilka30 g
Cukr80 g
Máslo80 g
Mléko300 ml
Doždí10 g
Rozinky50 g
Sekané mandle nebo ořechy50g
Vanilkový cukr1
Sůlšpetka
Muškátový příšekšpetka

 

Pracovní postup:

Příprava korpusu:    
Z jednotlivých surovin vypracujeme tužší těsto, které dáme na teplé místo vykynout přibližně 60 min. Po vykynutí vytvoříme z těsta bochníček ve tvaru mazance a opět necháme vykynout přibližně 30 min. Po dokynutí potřeme povrch mazance vlažným mlékem a prostředek rozkrojíme do tvaru kříže. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Jakmile mazanec začne zlátnout, snížíme teplotu na 150°C a zvolna dopečeme. 
Poznámka:    

Při použití celozrnné mouky zaděláme těsto řidší. Množství mléka na přípravu těsta je pouze orientační a mění se s kvalitou použitých surovin. Mléko proto přidáváme postupně po částech a průběžně hodnotíme dosahovanou hustotu těsta.

HRAŠKA Vanilka v těstě dobře nahradí vejce (1vejce = 1 lžíce Hrašky vanilky) dále těsto spojí a dodá mu pěknou chuť i barvu. Výhodou Hrašky je, že neobsahuje cholesterol, ale naopak obsahuje zinek, hořčík, minerálie a především má vysoký obsah hrubé vlákniny.


HRAŠKA Vanilka
 potřebnou pro tento recept zakoupíte zde v našem firemním e-shopu, nebo v kamenných i internetových prodejnách se zdravou výživou a ve všech lékárnách. Podrobný přehled prodejen naleznete zde.

 
 
     
  

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00