Výstavní kokosový cheesecake s HRAŠKOU Vanilka

 

Potkali jste nás na výstavě a zachutnal Vám kokosový dortík na našem stánku? Užijte si jednoduchý recept na kokosový cheesecake z HRAŠKY Vanilka!   

Název surovinyMnožství
                  NA KORPUS 
Mandle / Liskové oříšky60 g
Rozinky / Datle60 g
                  NA KRÉM 
HRAŠKA Vanilka200 g
Mléko / Sójové mléko / Mandlové mléko1 200 ml
Olej slunečnicový200 g
Cukr / Cukr třtinový200 g
Vanilkový extrakt3 ml
Kokos mletý100 g
                NA ZDOBENÍ 
Kokos na zdobení50 g

 

Příprava korpusu

Do mixéru nejprve vložíme mandle (liskové oříšky) a rozmixujeme, poté přidáme spařené rozinky (datle) a opět rozmixujeme. Vzniklé těsto rozprostřeme na dno a po stranách dortové formy (Ø cca 28 cm).

Příprava krému

HRAŠKU Vanilka důkladně promícháme s mlékem a olejem. Za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. Před koncem varu přidáme cukr, vanilkový extrakt a kokos. Dobře prošleháme a krátce povaříme. Ještě horký krém vlijeme na korpus a posypeme kokosem. Necháme zatuhnout – nejlépe přes noc. 

Poznámka

HRAŠKU je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

Alergeny

Mléko / sójové mléko.

 

 

 

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00